Het is belangrijk om uw huisdier een goed thuis te geven.

Voorafgaand dat u uw huisdier naar ons toebrengt, is het goed om even stil te staan bij de wensen van uw huisdier. Heeft u thuis een drinkfontein kat? Of heeft uw hond speciale voeding nodig? Zo zijn wij op de hoogte van de speciale wensen van uw huisdier. Het gaat er tenslotte om dat u zorgeloos afwezig kunt zijn, en dit kunnen wij bieden door uw hond/kat een zorgeloze tijd te geven! Hiervoor hebben wij wel een aantal vragen opgesteld, om dit verlangen te realiseren:

  • Wat zijn de algemene karaktereigenschappen van uw hond/kat?
  • Kan mijn hond/kat een lange tijd zonder zijn baas?
  • Is mijn hond/kat eenkennig en schuw naar anderen?
  • Is mijn hond/kat agressief naar andere dieren?
  • Heeft uw hond/kat speciale verzorging nodig?
  • Is er (indien nodig) voldoende voorraad medicijnen voor de tijd dat mijn hond/kat in het pension verblijft?
  • Heeft uw hond/kat al eerder verbleven in een pension/ander huis? Zo ja, hoe is dat verlopen?

Deze vragen zullen op een formulier aan u gegeven worden bij bezoek en wij zullen u vragen deze eerlijk in te vullen. Hiermee kunnen wij ons aanpassen naar de zorg die uw hond/kat nodig heeft. Ook zult u het formulier moeten ondertekenen na bespreking van de gegeven antwoorden, om enige misverstanden te voorkomen en de overeenkomsten vast te stellen.

Naast de gegeven informatie, zijn wij zelf gespecialiseerd in honden- en kattenrassen en hebben wij al kennis van de voedingsschema’s en verzorgingseisen per honden- en kattenras. Maar niet elk huisdier is hetzelfde en daarom is de additionele informatie belangrijk, om uw huisdier zijn persoonlijke verzorging en karakter te leren kennen.

Ook is het belangrijk om de documentatie van uw huisdier bij bezoek mee te nemen, wij zullen er dan een kopie van maken en bij ons houden zolang uw huisdier bij ons verblijft of voor in het vervolg. Dit zodat wij altijd bewijs bij ons hebben dat de hond/kat op uw naam staat en voor het geval de dierenambulance het nodig heeft in uw afwezigheid.

Sinds deze maand is het mogelijk om van ons een dagelijkse update te krijgen over het welzijn van uw huisdier, wij kunnen u dagelijks een foto sturen via Whatsapp. Dit bespreken wij graag van te voren met u. U kunt ons vooralsnog elke dag bereiken via telefoon of email.

Wij zullen uw hond of kat de eerste paar uren laten wennen op zijn eigen plekje. Wij zullen daarna de omgang met de andere dieren observeren en afwegen of ze samen gaan of niet. Als hieruit blijkt dat uw hond/kat niet goed samen gaat met een soortgenoot, dan proberen wij ze eerst te begeleiden en anders passen wij de ruimtes of tijden aan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw hond/kat in conflict raakt met soortgenoten, aangezien wij daar erg voorzichtig mee omgaan.

De dominantie bij honden kan wel eens verkeerd gaan, vooral omdat ze zich beiden in een ‘onbekend’ territorium bevinden en onrustig zullen worden van vreemden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *