Ons pension bestaat uit 10 hondenkennels en 15 kattenkennels. Dit verschil is omdat wij onszelf verplichten om de katten en honden genoeg leefruimte te bieden en daarom beperken wij het aantal.

Iedere kat/hond krijgt een individuele verblijfsruimte toegewezen. Overdag zullen ze echter veel tijd verdrijven in de gedeelde (buiten)ruimtes.

De buitenruimte voor honden is uitgerustĀ  met een zwembadje gelegen op het grasveld. De honden kunnen spelen met elkaar, met de speeltjes en natuurlijk met de honden oppassers. Het verschilt per drukte hoeveel honden oppassers per dag werken. Wij houden rekening met 1 oppasser per 3 honden.

De honden zullen ’s ochtends en ’s avonds gevoed worden in hun kennel. De kennel is voorzien van een drinkbak, een hondenmand en een speeltje. Daarnaast kunnen ze vrij rondlopen en gebruik maken van onze honden ‘woonkamer’.

De katten zullen ook toegang hebben tot een ‘woonkamer’ met krabpalen, speeltjes en zachte mandjes om in te kunnen luieren. De katten zullen allemaal toegang hebben tot de buitenruimte en de woonkamer,Ā  en wij zullen van te voren afstemmen welke katten samen kunnen en welke niet. Dit zullen we oplossen door af te wisselen van ruimte.

De katten zullen ook een oppas krijgen, maar dat zal er 1 zijn per 5 katten, omdat zij niet veel aandacht zullen vragen en zichzelf goed kunnen vermaken. Tijdens het voeden zullen er natuurlijk meer werknemers aanwezig zijn.

De katten zullen ook ’s ochtends en ’s avonds gevoed worden in hun eigen kennel. De kennels zijn ook voorzien met een kattenmand en een kleine krabpaal. Ook zal er in de verblijfsruimte toegang zijn tot drinkfonteinen. Dit zorgt dat de katten goed gehydrateerd blijven, dit is essentieel voor de katten met een droogvoer dieet, maar ook zeker niet overbodig voor katten die natvoer krijgen.